90 % suomalaisista johtajista ja suurin osa työntekijöistä hyödyntää tekoälyä työssään

4.10.2024

IT- ja konsultointiyhtiö CGI:n teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että yli puolet suomalaisista työelämässä mukana olevista on käyttänyt tai ainakin kokeillut tekoälyä työskentelynsä tukena. Harva kuitenkaan on saanut työnantajaltaan ohjeistusta tai koulutusta tekoälyn käyttöön. CGI:n John Bailey kehottaa jo tietoturvasyistä työnantajia luomaan edes jonkinlaisen ohjeistuksen tekoälyn käyttöön työtehtävissä ja huolehtimaan sen kouluttamisesta henkilöstölle.

Juuri valmistuneesta Tekoälyn käyttö suomalaisyrityksissä 2024-tutkimuksesta selviää, että joka neljäs suomalainen suhtautuu myönteisesti tekoälyn käyttöön työelämässä. Yhtä moni vastaajista suhtautuu siihen neutraalisti ja näkee sen yhtenä teknologiana muiden joukossa. Tekoälyä työssään käyttäneistä yli 70 prosenttia on kokenut saavansa siitä jonkinlaista hyötyä.

Myös tutkimukseen haastateltujen suurten yritysten johtajilla on varsin positiivinen käsitys tekoälystä: lähes kaikki (90 %) jo hyödyntää tekoälyä ja 80 % aikoo lisätä sen käyttöä. Suomessa toteutetun tutkimuksen tulokset ovat linjassa myös CGI:n globaalin Voice of Our Clients -tutkimuksen kanssa, jonka mukaan tekoälyn käyttö yleistyy jatkuvasti ja 80 % vastaajista kertoo tutkivansa generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksia.

Lataa raportti tekoälyn käytöstä suomalaisyrityksissä 2024: https://bit.ly/CGIAIraportti2024

John Bailey työskentelee CGI:n johtavana tekoälyasiantuntijana Suomessa.