Aleksi Salmirinne teknologiayhtiö Instan Industry-liiketoiminnan johtajaksi

5.6.2024

Monialaisen teknologiayhtiö Instan Industry-liiketoiminnan uudeksi vetäjäksi valittu Aleksi Salmirinne aloittaa tehtävässään elokuun alussa. Suurissa kansainvälisissä teollisuusyhtiöissä vuosien ajan työskennellyt Salmirinne vastaa jatkossa Instan Industry-liiketoiminta-alueesta ja raportoi toimitusjohtaja Tapio Kolunsaralleja on myös konsernin johtoryhmän jäsen. Salmirinne on urallaan työskennellyt Valmetilla ja Metsolla sekä Suomessa että Kiinassa. Installe hän siirtyy Valmetin Energia-liiketoiminnan johtajan paikalta.

Vuonna 2024 Insta odottaa liikevaihtonsa kasvavan ja kannattavuuden säilyvän hyvällä tasolla. Instan kasvua siivittävät käynnissä olevat omat tuotekehityshankkeet kuten tietoliikenteen vahvaan suojaamiseen räätälöidyt salainratkaisut, Suomen Nato-jäsenyys, Puolustusvoimien uudet suorituskykyhankinnat sekä suomalaisen teollisuuden investoinnit vihreään siirtymään.

Insta on suomalainen riippumaton perheyhtiö, joka on edelläkävijä ja luotettava kumppani teollisuuden, puolustuksen, ohjelmistokonsultoinnin ja kyberturvallisuuden asiakkailleen. Ihmiset, osaaminen ja vastuullisuus ovat suomalaisten arjen turvaamiseen keskittyvän yhtiön toimintakulttuurin ytimessä. Vuosi 2023 oli Installe ennätysten vuosi. Liikevaihto kasvoi yli 13 % ja kiihdytti uuteen ennätykseen 173,9 M€. Samalla vuosi oli Instan historian kolmastoista peräkkäinen kasvun vuosi.

Teollisen automaation, sähköistyksen ja digitalisaation palveluihin keskittyvän Insta Industry -liiketoiminta-alueen liikevaihto oli viime vuonna 94,6 M€, josta kasvua oli 8,5 % edelliseen vuoteen verrattuna. Osuus koko konsernin liikevaihdosta oli noin 54 %. Yhä kansainvälistyvän monialayhtiön osaamista hyödynnetään yli 50 maassa.