Datakeskusosaajien koulutus käynnistyy

11.9.2024

Ammatillisesta koulutuksesta vastaavat Omnia ja Luksia sekä Microsoft ovat perustaneet datakeskusakatemian vastaamaan nopeasti kasvavaan datakeskusoperaattorien tarpeeseen. Datakeskusakatemia tarjoaa tutkintoon liitettävän 15 osaamispisteen opintokokonaisuuden, jossa on vahva paikallinen ja työelämälähtöinen sisältö.

Datakeskusakatemian tavoitteena on tiivistää osaamisyhteistyötä työelämän ja ammatillisten oppilaitosten välillä ja siten tuoda reaalimaailman kokemusta datakeskustyöstä kaikille teknologiaurasta kiinnostuneille opiskelijoille. Yhteistyön tavoitteena on lisätä paikallista osaamista ja mahdollistaa paikallisen työvoiman työllistämisen sekä nyt että tulevaisuuden suomalaisissa datakeskuksissa.

Datakeskusakatemia perehdyttää opiskelijan datakeskustyöskentelyn alkeisiin ja luo mahdollisuuden työllistyä yhteiskunnallisesti merkittävälle, Suomessakin kovassa kasvussa olevalle alalle. Datakeskusakatemia vastaa datakeskusten tuomaan osaamis- ja työvoimatarpeeseen ja siten vahvistaa Suomen asemaa ja kilpailukykyä digitaalisen muutoksen ja pilvipalveluiden edelläkävijänä.

Datakeskusakatemia on ainutlaatuinen työ- ja oppimismahdollisuus opiskelijoille, jotka haluavat työskennellä pilvipalveluiden operointitehtävissä. Oppikokonaisuus syventää opiskelijan konkreettista osaamista datakeskusten toiminnasta ja tehtävistä. Datakeskusakatemia on suunnattu tarjoamaan lisäosaamista tieto- ja viestintätekniikan, talotekniikan, sähkö- ja automaatioalan sekä logistiikan perustutkinto-opiskelijoille osana tutkintoa.

Microsoft aloittaa kolme datakeskusta käsittävän datakeskusalueen rakentamisen Vihtiin, Kirkkonummelle ja Espooseen syksyllä 2024. Microsoft on sitoutunut kestävään tulevaisuuteen ja hyödyntämään paikallista työvoimaa. Valmistuessaan datakeskukset ovat merkittävä työllistäjä datakeskusakatemian käyneille osaajille.