Destia vahvistaa energialiiketoimintaansa

Destia vahvistaa energialiiketoimintaansa

8.8.2024

Destia vahvistaa energialiiketoimintaansa ostamalla Rificum Oy:n sähköasemaliiketoiminnan. Kaupassa Rificum Oy:n kyseinen liiketoiminta, 14 työntekijää sekä kalusto siirtyvät kokonaisuudessaan Destialle.

Rificum Oy on toiminut Destian alihankkijana sähköasemien sähköasennus- ja koestustehtävissä, ja sillä on monipuolisesti kokemusta sähköurakoinnista niin uudis- kuin saneerauskohteissa.

- Energialiiketoiminta on keskeinen osa Destian strategiaa, ja sähköasemarakentamisen lisääntyminen tarjoaa mahdollisuuden toiminnan kasvattamiseen. Liiketoimintakaupan myötä varmistamme, että meillä on resurssit vastata kasvuun. Rificumin asentajat ja koestajat ovat meille tuttuja jo useamman vuoden ajalta, ja toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi Destiaan, sanoo Destian Energia- ja teollisuuspalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja Tapio Salo.

Destia toteuttaa monipuolisesti erilaisia energiainfrahankkeita aina tuuli- ja aurinkovoimasta voimajohtojen sekä sähköverkkojen ja -asemien suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Parhaillaan Destia muun muassa rakentaa Fingridille Suomen ensimmäistä synkronikompensaattoria tasapainottamaan tuulivoiman vaihteluita sähköverkossa.

Salon sähköasema.