Digital Workforce automatisoi sähköisten lähetteiden vastaanoton

27.8.2024

Digital Workforce automatisoi lähetekäsittelyä Pohjoismaiden suurimmassa tekonivelsairaalassatekonivelsairaala Coxassa keventäen sihteereiden työkuormaa ja vapauttaen aikaa potilastyöhön. Tehokkaalla prosessilla nopeutetaan myös potilaiden hoitoonpääsyä.

Tekonivelsairaala Coxa on Suomen ainoa ja Pohjoismaiden suurin tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala. Sairaala vastaanottaa vuosittain noin 6 600 sähköistä lähetettä, joita lähettävät sekä yksityiset että julkiset hoitolaitokset eri puolilta Suomea. 

Coxa otti toukokuun lopussa käyttöön Digital Workforcen toimittaman ratkaisun, joka käsittelee jopa 97 % lähetteiden vastaanotosta kokonaan automaattisesti. Sairaala arvioi, että lähetteiden manuaaliseen käsittelyyn kului hoitohenkilökunnan aikaa vuosittain yli 70 työpäivän verran. Manuaalinen prosessi oli myös altis inhimillisille virheille sekä henkilöriippuvuuksista johtuville viiveille. 

Läheteautomaatio nopeuttaa sähköisten lähetteiden käsittelyä, lisää aikaa potilastyöhön ja vähentää virheiden riskiä. Ratkaisun käyttöönottoprojekti kesti vain muutaman kuukauden ja automaatiosta kerätyt kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. 

- Sairaalassamme hoidetaan vuosittain lähes 9000 potilasta, ja saapuvien lähetteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Automaatiolla haluttiin vähentää sihteerien työkuormaa ja sen toiminta on vastannut odotuksiamme. Tehostetun prosessin avulla mahdollistamme lähetteiden nopean käsittelyn ja vapautamme lisäresursseja potilastyöhön, mikä osaltaan vauhdittaa potilaiden hoitoonpääsyä, kertoo Coxan tietohallintopäällikkö Tauno Pohja