Ehdota Vuoden Digipalvelua 21.10. mennessä!

4.10.2024

Vuoden Digipalvelu jaetaan nyt kuudetta kertaa merkittävälle kansalliselle palvelulle, joka on vaikuttanut positiivisesti suomalaiseen yhteiskuntaan ja/tai kansalaisten elämään.

Aiemmat Vuoden Digipalvelu -voittajat ovat olleet keskenään hyvin erilaisia – mihinkään ennalta säädeltyyn muottiin ei tämänvuotista voittajaakaan haluta karsinoida.

Tärkein valintaperuste on vaikuttavuus, monilla eri perusteilla luodattuna. Ehdotuksia pääsee vertailemaan softa-alan huippuosaajista valikoitu erittäin kovatasoinen tuomaristo, johon kuuluvat tänä vuonna Perttu Tolvanen (Co-Founder) North Patrol, Jyri Forsström (kaupallinen johtaja) CSIT, Sonja Hyrynsalmi(nuorempi tutkija) LUT, Tanja Iikkanen (johtaja, Yle Areena) YLE, Tarja Jenström (Suomen Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta vastaava johtaja) Microsoft, Taina Lepistö (Senior Cloud Architect) Loihde Advance, Karoliina Partanen (johtaja, AI Finland -verkosto) Teknologiateollisuus, Riitta Raesmaa (Owner) Kamoon Digital, Toni Ranta (Ecosystem Leader) IBM ja Sampsa Siitonen (toimitusjohtaja) Marvel Consulting.

Päätuomarina jatkaa jo viime vuonna tuomaristoa menestyksellä luotsannut Perttu Tolvanen.

Software Finland ry jakaa kaksi iPadia ehdotusten laatijoille; yksi annetaan palkittavan ehdotuksen tehneelle (arpa ratkaisee, jos voittajaa ehdottanut useampi) ja lisäksi yksi laite arvotaan kaikkien ehdottajien kesken. iPadin sijaan voi myös vastaanottaa Android-pohjaisen vastaavan laitteen.

Ehdotus tulee tehdä 21.10.2024 mennessä lyhyen perustelun kera. Sen voi tehdä kuka vaan: Yksityishenkilö, yritys, järjestö tai muu toimija. Osallistuminen on maksutonta. Oman ehdotuksen voi lähettää osoitteessa: Vuoden Digipalvelu 2024 (lyyti.fi)

Valintakriteerinä vaikuttavuus

Ensisijaisesti palkinnon saajan valinnassa tullaan painottamaan digipalvelun vaikuttavuutta. Valintakriteerit voittajalle ovat:

  • Yhteiskunnallinen merkitys: Miten palvelu on parantanut yhteiskunnan rakenteita tai toimintoja?
  • Elämänlaadun parantaminen: Onko palvelu lisännyt käyttäjien hyvinvointia, tuonut iloa tai helpottanut arkisia haasteita?
  • Ongelmanratkaisukyky: Kuinka palvelu on sujuvoittanut vaikeiden tai ikävien asioiden käsittelyä?
  • Kestävyys ja pitkäjänteisyys: Onko palvelulla potentiaalia menestyä ja tuottaa hyötyä pitkällä aikavälillä?

Aiemmat Vuoden Digipalvelu -voittajat ovat:

  • Yle Areena, Tanja Iikkanen, 2023
  • Cloudpermit/Lupapiste, Jan Pawli, 2022
  • We Encourage, Anna Juusela, 2021
  • Yousician, Christian Thür, 2020
  • Ukko.fi, Ukko Kumpulainen, 2019