Ilmainen AI-verkkokurssi kouluttaa tekoälyn perusteisiin
13.9.2018
Toukokuussa julkistettua Helsingin yliopiston ja Reaktorin kaikille avointa Elements of AI –verkkokurssia käy noin 90 000 tekoälyn perusteista kiinnostunutta osallistujaa ympäri maailman yli 80 maassa. Kurssin on hyväksytysti läpäissyt jo noin 7500 ihmistä.
Reaktorin ja Helsingin yliopiston suunnittelema ja rakentama Elements of AI -verkkokurssi tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella tekoälyn perusteet ilmaiseksi. Kurssi pureutuu tekoälyn perusteisiin käytännöllisten esimerkkien kautta ja tarjoaa opiskelijoille, työelämässä oleville ja tekoälystä muuten kiinnostuneille helpon ja kannustavan väylän tekoälyn pariin. Kahden opintopisteen arvoisen verkkokurssin suorittaminen ei vaadi aiempia tekoäly- tai ohjelmointitaitoja, ja se soveltuu kaikille. Koulutusohjelman suorittaminen on mahdollista osoitteessa www.elementsofai.com.
- Kurssin saama innostunut vastaanotto sekä yritysmaailman että yksittäisten kansalaisten puolesta on ollut äärimmäisen ilahduttavaa. Syinä suursuosioon on varmasti ollut tekoälyyn kohdistuva mielenkiinto ja toisaalta se, että olemme rakentaneet kurssin yhdessä Reaktorin kanssa. Yhteistyön kautta olemme voineet lähestyä monenlaisia yleisöjä tavalla, joka ei sulje ketään ulkopuolelle, iloitsee kurssin johtava opettaja Teemu Roos Helsingin yliopistosta.
Kurssin vastaanotto kannustaa Roosin mukaan laajentamaan opetustarjontaa sekä syventämään yhteistyötä yritysten kanssa.
- Suomalaisen tieteen ja koulutuksen korkea taso edesauttaa vastaavien kansainvälisten läpilyöntien syntymistä. Potentiaalia koulutusviennin kasvattamiseen on hurjasti, Roos sanoo.
Elements of AI -verkkokurssia kehitetään palautteen perusteella jatkuvasti. Kurssista on tulossa suomenkielinen versio tulevan syksyn aikana, ja jatkokurssi keväällä 2019. Jatkokurssi sopii tekoälyn taustalla olevasta teknologiasta kiinnostuneille, joilla on perustiedot ohjelmoinnista.
- Suomi on tiettävästi ensimmäisenä maana saanut yhden prosentin kansasta tutustumaan tekoälyn alkeisiin. Olemme tästä saavutuksesta hyvin ylpeitä. Suomalaiset ovat selkeästi havahtuneet ymmärtämään tekoälyn tärkeyden ja sen tuomat valtavat muutokset tulevaisuudessa, mistä kertoo kurssin osallistujamäärä. Tekoäly vaikuttaa tulevaisuudessa kaikkien elämään. Tämän vuoksi tiedon demokratisointi on tärkeää koko yhteiskunnalle, ja sitä selkeästi myös halutaan, sanoo Reaktorin tekoälyliiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Hagström.
Kurssi liittyy myös Helsingin yliopiston ja Reaktorin sosiaalisen median #tekoälyhaaste-kampanjaan. Tekoälyhaaste pyrkii saamaan prosentin Suomen väestöstä – noin 54 000 ihmistä – opiskelemaan tekoälyn perusteita vuoden 2018 aikana. Yksi tekoälyhaasteen tavoite on myös aktivoida suomalaista yrityselämää kouluttamaan henkilöstöään tekoälyaikaan. Yritykset ja organisaatiot voivat vielä vastata tekoälyhaasteeseen lupaamalla kouluttaa henkilöstöään tekoälyn perusteisiin. Haasteeseen on nyt jo tarttunut noin 220 organisaatiota, kuten Fazer, Mehiläinen, Finnair, Elisa, OP, Nordea ja Kesko.
Elements of AI -kurssi pikafaktoina
Kurssi koostuu kuudesta osiosta ja sen voi suorittaa omaan tahtiinsa.
Konaissuoritusaika on noin 30–60 tuntia.
Kurssia ollut kehittämässä noin 250 beta-testaajan verkosto yhdessä Reaktorin ja Helsingin yliopiston kanssa.
Uutiset
Airam julkistaa valaisinkilpailun nuorille suomalaisille suunnittelijoille
Tahkoluoto Offshore Oy ja Porin kaupunki yhteistyöhön Merituulikeskus-hankkeessa
Uusi ilmailumuseo nousee Vantaan Aviapolikseen
Tuulivoima nousi Suomen toiseksi suurimmaksi sähköntuotantomuodoksi
Reka Kaapelille uusi toimitusjohtaja
Suomalainen Stella Diesen Schneider Electricin kansainvälisiin johtotehtäviin