IT-alan osaajapulaan helpotusta TAMKin
25.3.2021
Suomen teknologiateollisuus tarvitsee yli 53 000 uutta osaajaa IT-alalle. Uusien teknologioiden mukanaan tuomat muutokset vaikuttavat ratkaisevasti yritysten kasvuun ja kilpailukykyyn.
Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) käynnistää kolme IT-alan korkeakouludiplomikoulutusta helpottamaan alan osaajapulaa. Tutkintokoulutuksia nopeammin suoritettavat korkeakouludiplomit tarjoavat työttömille ja työttömyysuhan alaisille mahdollisuuden saada nopeasti työmarkkinoiden tarvitsemaa osaamista.
Koulutushankkeiden projektipäälliköiden Petri Pohjolan ja Jari Ruokolaisen mukaan diplomikoulutukset vastaavat teollisuuden rakennemuutokseen jatkuvan oppimisen keinoin.
Korkeakouludiplomit ovat tutkintokoulutusta suppeampia, mutta silti laajoja koulutuksia. Ne tarjoavat mahdollisuuden päivittää osaamista korkeakouluopinnoilla ilman, että opiskelijan tarvitsee sitoutua opiskelemaan kokopäiväisesti tai kokonaista tutkintoa.
Koska opetus on englanninkielistä, koulutus sopii erinomaisesti myös maahanmuuttajille. Jos maahanmuuttajalla ei ole vielä suomalaista koulutusta tai korkeakoulutusta, TAMKista saadusta korkeakouludiplomista voi olla suurikin apu suomalaisille työmarkkinoille pääsemisessä. Kolmesta koulutuksesta kahteen kuuluu harjoittelujakso yrityksessä, mikä entisestään auttaa integroitumaan työelämään jo koulutuksen aikana.
TAMKin Teollisuusteknologia-yksikön osaamispäällikkö Mira Grönvall korostaa, että oma osaaminen kannattaa päivittää vastaamaan alan tämänhetkistä kysyntää.
- TAMKin tarjoamilla diplomikoulutuksilla henkilön on mahdollista lyhyessä ajassa vahvistaa osaamistaan ja nostaa se seuraavalle tasolle.
Korkeakouludiplomikoulutukset kestävät 1,5–2 vuotta ja ovat laajuudeltaan 45–60 opintopistettä. Tällä hetkellä haussa on kolme koulutusta: Kansainvälinen älyteollisuus, FullStack-ohjelmointi ja Älyteollisuuden turvalliset IoT-järjestelmät. Haut sulkeutuvat maalis-huhtikuun aikana. Tarkat valintakriteerit vaihtelevat koulutuksittain.
Uutiset
Schneider Electric mukana Pariisin Notre Damen katedraalin restauroinnissa
Telian haaviin jäi 10 miljoonaa huijauspuhelua
Eltel ja Telia solmivat 70 miljoonan sopimuksen
Ennuste: Näin paljon Estlink 2 -siirtoyhteyden vaurioituminen laskee sähkön hintaa 2025
Aurinko ja tuulivoima ovat Suomen halutuimmat sähköntuotantomuodot