Kempower tukee raskaan liikenteen sähköistämistä Ranskassa

Kempower tukee raskaan liikenteen sähköistämistä Ranskassa

4.10.2024

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen valmistaja Kempower on tehnyt yhteistyötä johtavan ranskalaisen kuljetus- ja logistiikkayhtiö GT Solutionsin kanssa avatakseen GT Solutionsin ensimmäisen logistiikkakeskuksen yhteydessä sijaitsevan pikalatausaseman Ranskassa.

Uusi latausasema sijaitsee GT Solutionsin varikolla Aulnay-sous-Boisissa, Pariisin pohjoispuolella. GT Solutions avasi latausaseman yhteistyössä Kempowerin ja Virran kanssa, kun sen uusi sähkökuorma-autokalusto otettiin käyttöön.

Latausasema koostuu yhdestä 600 kW Kempower Power Unit -tehoyksiköstä ja kuudesta Kempower Satellite -lataussatelliitista, jotka pystyvät tarjoamaan jopa 200 kW tehoa pistoketta kohden. Pikalatausratkaisujen avulla kuorma-autot voidaan ladata 20 prosentista 80 prosenttiin alle tunnissa.

Latausasema avattiin virallisesti 3. lokakuuta 2024, ja samalla otettiin käyttöön yhdeksän uutta sähkökuorma-autoa. Kalusto toimii pääasiassa paikallisissa ja alueellisissa toimituksissa, mikä tekee siitä erinomaisen kohteen sähköistämiselle, sillä etäisyydet ovat lyhyitä ja varikolla on mahdollista tehdä säännöllisiä pitkiä latauksia.

Kempowerin ja GT Solutionsin välistä yhteistyötä edisti yhtiöiden yhteinen kumppani Virta.

Hanke tukee raskaan liikenteen kiihtyvää sähköistymistä Ranskassa, jonka taustalla ovat kansalliset ja eurooppalaiset nettonollatavoitteet. Euroopan unioni on asettanut tavoitteeksi vähentää raskaiden ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä 90 prosenttia vuoteen 2040 mennessä, ja tavoite etenee oikeaan suuntaan, sillä sähkökuorma-autojen myynti lähes kolminkertaistui vuonna 2023.

Latausasema koostuu yhdestä 600 kW Kempower Power Unit -tehoyksiköstä ja kuudesta Kempower Satellite -lataussatelliitista, jotka pystyvät tarjoamaan jopa 200 kW tehoa pistoketta kohden.