Koodikoulun toinen opiskelijahaku

Koodikoulun toinen opiskelijahaku

12.8.2024

Kood/Sisu, vuonna 2024 toimintansa aloittanut ohjelmistokehittäjien koulu, on avannut verkkosivuillaan toisen opiskelijahakunsa. Haku käynnistyi heinäkuun puolivälissä. Sprinttitapahtumiin on avoinna rajattu määrä paikkoja ja niitä on jäljellä enää muutama. Uusi opiskelijaryhmä aloittaa opintonsa koodikoulussa tammikuussa 2025.

- On ollut huippua huomata, että sana on kiirinyt ja moni on maininnut kuulleensa koulustamme kavereidensa kautta. Toisen haun aloitus on ollut vauhdikas, ja hakijamäärä on jo tässä vaiheessa moninkertainen verrattuna ensimmäiseen opiskelijahakuun. Hakijajoukon monimuotoisuus on jälleen kerran erityisen huomattavaa. Tällä hetkellä hakijoita on 38 eri kansallisuudesta, koodikoulun johtaja Laura Nykänen kertoo.

Koodikoulun hakuprosessi koostuu kahdesta vaiheesta. Ensimmäinen vaihe on verkkosivujen kautta suoritettava nettitesti, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Testin läpäisseet hakijat voivat ilmoittautua kolmiviikkoiselle valintakoejaksolle eli sprintille. Sprintin kaksi ensimmäistä viikkoa järjestetään Kuopiossa, ja kolmas viikko suoritetaan etänä.

Syys-lokakuussa järjestettävissä sprinteissä on rajallinen määrä paikkoja, ja haku sulkeutuu paikkojen täyttyessä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voidaan avata myöhemmin.

Uutena osana hakuprosessia on tullut Online check-in -verkkotapahtuma, johon hakijoiden on osallistuttava ennen sprinttiä. Tapahtumassa hakijat saavat kattavan käsityksen kolmiviikkoisen valintakoejakson toiminnasta ja odotuksista.

Kouluun voi hakea kood/Sisun verkkosivuilla osoitteessa koodsisu.fi

Lotta Poutiainen oli jo pitkään harkinnut alanvaihtoa ja arvostaa erityisesti sitä, että koodikoulussa opinnot voi suorittaa joustavasti paikasta ja ajasta riippumatta. (Kuva: Arto Holopainen, kood/Sisu)