Loikka mukana maanlaajuisessa e-kirjastohankkeessa

27.8.2024

Turkulainen ohjelmistokehitystalo Loikka on ollut mukana kehittämässä maanlaajuista Kansalliskirjaston E-kirjasto-hanketta. E-kirjastosta voi lainata satoja erilaisia teoksia e-kirjoja, äänikirjoja ja aikakausilehtiä. Mukana on yli sata kustantamoa ja lisää on tulossa.

Kaikki alkoi kesällä 2023, kun Helsingin kaupungin vetämä E-kirjastohanke tarvitsi kumppanin kehittämään tunnistus- ja kirjautumisratkaisua tulevan E-kirjastopalvelun asiakkaille ja kirjaston henkilökunnalle. Tekninen arkkitehtuuri oli määritelty ennalta, mutta ratkaisusta toivottiin käyttäjäystävällisempää.

Loikka toteutti lopulta E-kirjastolle tunnistautumisratkaisun, jonka myötä palvelun käyttäjät voivat helposti kirjautua sisään palveluun. Palvelun ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjiltä edellytetään vahvaa tunnistautumista.

Tämän vuoden huhtikuussa julkaistu E-kirjastopalvelu tuli maanlaajuisesti käyttöön yli 220 kunnalle, eli yli 85 prosentille Suomen asukkaista. Lisää kuntia on liittymässä palveluun tulevaisuudessa. Loikka jatkaa Kansalliskirjaston yhteistyökumppanina tunnistautumisratkaisun ylläpito- ja jatkokehitystehtävissä. 

Loikan ratkaisuja hyödyntävä E-kirjastosovellus on nyt ladattavissa maksutta Androidin ja Applen sovelluskaupoista.

Loikka on 2016 perustettu turkulainen ohjelmistotalo, joka tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille. Noin 30 hengen tiimimme erityisosaamista ovat ohjelmistokehitys, suunnittelu sekä data ja analytiikka. Teknologiaosaamisen lisäksi meiltä löytyy vahvoja näkökulmia liiketoimintapuoleen.