Mobiilivarmennetta ei ole koskaan onnistuttu murtamaan

11.9.2024

Verkkohuijaukset uhkaavat netinkäyttäjiä ja suojautuminen edellyttää valppautta. Telian mobiilivarmenteen aktiivisten käyttäjien määrä kasvoi alkuvuoden aikana 30 prosenttia.

- Mobiilivarmenne toimii käytännössä kaikissa julkisissa verkkopalveluissa. Tämän avulla käyttäjät eivät voi antaa verkkorikollisille pääsyä pankkitilin säästöihin. Se tuo turvaa verkkoasiointiin, Telian lisäarvopalveluiden liiketoiminnasta vastaava Vesa Reijonen sanoo.

Telian asiakkaat ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta turvallisuuden lisäämiseen, ja tämä näkyy myös mobiilivarmenteen käytössä.

- Mobiilivarmenteen käyttö on kasvanut ennätyksellisen voimakkaasti. Aktiivisten käyttäjien määrä Telialla on kasvanut 30 prosenttia alkuvuoden aikana. Asiakkaamme suorittavat vajaat 2 miljoonaa tunnistautumista verkkopalveluihin kuukausittain, kertoo Reijonen.

Telian mobiilivarmenne on Suomessa ylläpidetty palvelu, jonka turvallisuudesta huolehditaan 256-bittisillä EEC-salausavaimilla.

- Mobiilivarmenteessa käyttämäämme salausta ei ole koskaan maailmassa murrettu. Asiakkaan yksityinen avain on vain käyttäjän SIM-kortin turvamoduulissa. Edes Telian insinööreillä ei ole pääsyä asiakkaan salausavaimeen, taustoittaa Vesa Reijonen.