Skarta Energyn Pälkäneen aurinkopuiston sähköntuotanto käynnistyi
Skarta Energyn Pälkäneen aurinkopuiston sähköntuotanto käynnistyi
11.9.2024
Skarta Energyn Pälkäneveden teollisuusalueelle rakennetun aurinkopuiston sähköntuotanto käynnistyi elokuun viimeisellä viikolla. Puisto otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa verkkoon on liitetty noin 1 MVA. Valmistuttuaan koko puisto tuottaa 4,5 GWh uusiutuvaa aurinkosähköä. Aurinkopuisto on ensimmäinen uusiutuvan energian tuotantolaitos Pälkäneen alueella.
Pälkäneveden teollisuusalueelle rakennetun aurinkopuiston rakennusvalvonnan loppukatselmus suoritettiin viikolla 35 ja nyt puisto on liitetty Elenian sähköverkkoon. Sähkön myynnistä vastaa Lumme Energia. Projekti on edennyt aikataulussaan. Pälkäneen kunta ja Skarta Energy solmivat aiesopimuksen aurinkopuiston rakentamisesta kesäkuussa 2022. Puiston rakentaminen alkoi helmikuussa 2024 ja sähköntuotanto käynnistyi elokuussa 2024. Koko puiston on tarkoitus valmistua vuoden 2024 aikana. Pälkäneen aurinkopuiston rakentamisesta vastasi Solarigo Systems Oy.
- Pälkäneen aurinkopuiston merkitys on meille kokoaan suurempi. Pälkäneen projektista saadut opit ovat meille tärkeitä käynnissä olevien ja käynnistyvien hankkeiden suunnittelun kannalta. Seuraamme suurella mielenkiinnolla puiston tuotantoa ja samalla jatkamme muiden käynnissä olevien kohteiden rakentamista ja uusien alueiden kartoittamista, toteaa Skarta Energyn toimitusjohtaja Mika Paloranta.
Myös hiilineutraaliutta tavoittelevalle Pälkäneen kunnalle aurinkopuistolla on iso merkitys.
- Aurinkopuistohanke tukee erinomaisesti matkaamme kohti hiilineutraalia Pälkänettä. Aurinkovoimassa on valtavasti potentiaalia, ja näemmekin sen parhaana mahdollisuutena uusiutuvan energian tuottamiseen Pälkäneellä, jossa ei ole juurikaan tunnistettu soveltuvia alueita tuulivoimalle, Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka kertoo.
Skarta Energyn tavoitteena on tuottaa 800 MW edestä aurinkoenergiaa vuoden 2028 loppuun mennessä. Skarta Energyllä on parhaillaan käynnissä kahden muun puiston rakentaminen. Suurempi puistoista rakentuu Utajärven Isosuolle. Isosuon puiston maksimiteho on 102,5 MWp ja Pyhäjärven Callioon rakennetaan paneeliteholtaan 13 MWp:n aurinkopuisto.
Uutiset
Airam julkistaa valaisinkilpailun nuorille suomalaisille suunnittelijoille
Tahkoluoto Offshore Oy ja Porin kaupunki yhteistyöhön Merituulikeskus-hankkeessa
Uusi ilmailumuseo nousee Vantaan Aviapolikseen
Tuulivoima nousi Suomen toiseksi suurimmaksi sähköntuotantomuodoksi
Reka Kaapelille uusi toimitusjohtaja
Suomalainen Stella Diesen Schneider Electricin kansainvälisiin johtotehtäviin