STEK on nyt Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus
1.9.2020
Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n nimi muutettiin yhdistyksen kokouksen päätöksestä vastaamaan paremmin sen nykyistä toimintaa. Yhdistyksen uusi nimi on Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry.
– Yhdistyksen aiempi nimi antoi toiminnastamme liian suppean kuvan, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo. – Tänä päivänä STEK tuottaa, kerää ja jakaa tietoa sähkön turvallisen ja luotettavan käytön ohella myös sähköisistä energiatehokkuusratkaisuista sekä älykkäistä sähköjärjestelmistä. Nimi haluttiinkin päivittää toimintaa vastaavaksi, kuitenkin niin, että lyhenne STEK säilyy ennallaan. Pyrimme jatkossa käyttämään kaikessa viestinnässä nimilyhennettä STEK, jonka liiton jäsenyhdistykset ja yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi opettajat, jo hyvin tunnistavat. Näin luodaan toimintaedellytykset STEK:n toiminnan kehittämiselle ja monipuolistamiselle myös tulevien vuosien aikana, Kekkonen jatkaa.
STEK on nyt toiminut 25 vuotta, ja toiminta on tänä aikana kehittynyt ja muuttanut muotoaan melkoisesti. Tehtäväkenttää päätettiin laajentaa merkittävästi vuonna 2014, jolloin yhdistykselle palkattiin ensimmäinen kokopäivätoiminen toimitusjohtaja. Näkyvimpiä STEKin toiminnan muotoja ovat kaikki kouluasteet kattava oppilaitosyhteistyö. Oppilaitosyhteistyötä, sähköalan korkeakouluopetuksen ja tutkimuksen sekä lasten ja nuorten tekniikan alan osaamisen kehittämistä, STEK tukee vuosittain yli miljoonalla eurolla.
STEK rahoittaa myös sähköistyalan yleishyödyllisiä hankkeita. Hakuajat umpeutuvat kahdesti vuodessa, 15.3. ja 15.9. Katso lisää.
Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Kekkonen, STEK ry, timo.kekkonen(at)stek.fi
Uutiset
Schneider Electric mukana Pariisin Notre Damen katedraalin restauroinnissa
Telian haaviin jäi 10 miljoonaa huijauspuhelua
Eltel ja Telia solmivat 70 miljoonan sopimuksen
Ennuste: Näin paljon Estlink 2 -siirtoyhteyden vaurioituminen laskee sähkön hintaa 2025
Aurinko ja tuulivoima ovat Suomen halutuimmat sähköntuotantomuodot