Suuria määriä tietojenkalasteluyrityksiä Postin, Elisan sekä pankkien nimissä

Suuria määriä tietojenkalasteluyrityksiä Postin, Elisan sekä pankkien nimissä

6.5.2024

Suomen Telemarkkinointiliitto ry varoittaa tietojenkalasteluyrityksistä, joita on tullut viime aikoina paljon Postin, Elisan sekä eri pankkien nimissä.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry keräsi tietoa viimeaikaisista tietojenkalasteluyrityksistä huijausviestit- ja puhelut tunnistavan Kilpi-sovelluksen laajasta tietokannasta. Mediassa paljon viime aikoina näkyneet Postin nimissä tulleet huijaukset jatkuvat Kilpi-sovelluksen mukaan edelleen korkealla tasolla.

- Vaikka Posti-huijaus ei ollut Suomen Telemarkkinointiliiton viimeaikaisen tiedotteen huijauksien TOP5-listalla, meillä on Kilpi-sovelluksen tietokannassa lähes 2 000 datapistettä eli tietoa, joiden perusteella voimme tunnistaa Postin nimissä lähetetyn viestin huijarin lähettämäksi. Ja koko ajan tietenkin tietoja tulee lisää tietokantaamme.  kertoo Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n perustaja Arto Isokoski.

Kilpi-sovellus on myös tunnistanut operaattori Elisan nimissä viime aikoina kiertävän sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että vastaanottaja on saanut uuden viestin OmaElisan postilaatikkoon. Viestin lähettäjänä näkyy OmaElisa ja se kehottaa käymään lukemassa viestin klikkaamalla tarjottua linkkiä. Tätä ei kuitenkaan kannata klikata, sillä se on tietojenkalasteluyritys.

Muita korkealla tasolla jatkuvia huijauksia ovat pankkien, etenkin OP:n ja Danske Bankin, nimissä lähetetyt tietojenkalasteluyritykset.