Suvilahden tiiliseen kaasukelloon suunnitellaan tapahtumatiloja 880 henkilölle

Suvilahden tiiliseen kaasukelloon suunnitellaan tapahtumatiloja 880 henkilölle

5.6.2024

Helsingin kaupunginhallitus päätti esittää 3. kesäkuuta kokouksessaan kaupunginvaltuustolle Suvilahden tiilisen kaasukellon käytettävyyden parantamista koskevan alustavan hankesuunnitelman hyväksymistä. Hankkeen tavoitteena on luoda tällä hetkellä tyhjillään olevaan tilaan puitteet isommille tapahtumille.

Suvilahden tiilimanttelinen kaasukello on rakennettu kaasutehtaan kaasusäiliöksi vuonna 1910. Kaasuntuotanto päättyi alueella vuonna 1994, jonka jälkeen kaasukello on seissyt tyhjänä. Tiilisellä kaasukellolla on huomattavan korkea rakennus- ja kulttuurihistoriallinen arvo, ja viereisen kaasukellon teräskehikon kanssa ne ovat muodostuneet Suvilahden alueen tunnusmerkeiksi.

Tiilinen kaasukello on kunnostettu vuonna 2022. Rakennus on satunnaisessa tapahtumakäytössä, mutta rakennukseen saa tällä hetkellä kokoontua ainoastaan 60 henkilöä kerrallaan.

Kaasukellon käytettävyyden parannushankkeen tarkoituksena on luoda tällä hetkellä tyhjillään olevaan tilaan toimivat ja turvalliset puitteet isompien kokoontumisten ja tapahtumien tarpeisiin. Kaasukellon kokoontumiskapasiteetti nousisi parannusten myötä 880 henkilöön.

Tiilinen kaasukello ja sen viereinen kaasukellon teräskehikko ovat muodostuneet Suvilahden alueen tunnusmerkeiksi. (kuva: Beatrice Bucht)