Tampereelle uusia julkisia sähköajoneuvojen suurteholatureita

Tampereelle uusia julkisia sähköajoneuvojen suurteholatureita

8.8.2024

Tampereen ammattikorkeakoulun pihaan asennetaan kaksi suurteholaturia, ja latureissa on yhteensä neljä latauspistoketta. Asennettavat suurteholaturit ovat EVBox Troniq Modular -latureita, joiden yhteenlaskettu latausteho on 360 kW, ja yksittäinen ajoneuvo voi ladata niillä enintään 180 kW:n teholla. Latureilla voi ladata yhteensä neljää sähköajoneuvoa samanaikaisesti. Latauksen maksaminen onnistuu eParking-sovelluksella, ja lisäksi suurteholatureihin on tulossa paljon toivottu korttimaksuominaisuus. Latauksen hinta on 0,30 €/kWh eParkingin avajaiskampanjan ajan 31.10. asti.

- Tampereen ammattikorkeakoulun pihaan asennettavat suurteholaturit täydentävät Tampereen seudun suurteholatureiden kenttää ja parantavat nopean asiointilatauksen saantia. Uusien suurteholatureiden sijainti Tampereen ammattikorkeakoulun ja yliopistollisen sairaalan alueella palvelee suurta joukkoa sähköajoneuvojen omistajia, kertoo IGL-Technologies Oy:n myyntijohtaja Teemu Marku.

Alueella liikkuu päivittäin tuhansia autoilijoita, jotka asioivat sairaalassa ja ammattikorkeakoulussa sekä käyttävät alueen muita palveluita. Suurteholatureiden ansiosta myös kauempaa saapuvat sähköautoilijat saavat ladattua autonsa akun täyteen asiointinsa aikana kotimatkaa varten.

Uudet suurteholaturit palvelevat myös sairaala-alueella paljon ajavia taksiyrittäjiä, sillä suurteholaturilla saa ladattua sähköauton akun lähes täyteen parhaimmillaan 15 minuutissa. Lisäksi taksiyrittäjillä on mahdollisuus yrityslaskutukseen eParkingissa, mikä nopeuttaa entisestään taksiyrittäjien sähköautojen lataamista suurteholatureilla.

Suurteholaturit toimittaa UTU Oy, ja projektin sähköinfrasta, rakentamisesta, ylläpidosta ja huollosta vastaa Tampereen Vera.