Tekoäly tulossa vauhdilla myös valmistavaan teollisuuteen

24.10.2024

Sähköinsinöörit – SIL ja Sähkö & Tele -lehti osallistuivat tänäkin vuonna Alihankinta-messuille Tampereella yhteisosastolla AMT hakemistojen kanssa. Vuodesta 1988 lähtien järjestetyille messuille osallistui yli 17 000 messuvierasta ja tuhatkunta näytteilleasettajaa. Kävijämääräjakauma oli entisenkaltainen; tiistaina lämmiteltiin, keskiviikkona käytävillä ei tahtonut mahtua vapaasti liikkumaan ja torstaina oli jäähdyttelypäivä.

Teksti ja kuva: Marko Vuorio

Alihankinnan teema oli tänä vuonna Tekoälyllä tuottavuutta ja aiheeseen pureuduttiin Automaation, digitalisaation ja tekoälyn tulokulmilla. Yritykset edustivat pääasiassa elektroniikka-, metalli-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Tämän vuoden uutuutena oli B-halliin rakennettu ”Tekoälyn teemakylä”, jonne oli keskitetty ko. alan palveluita tarjoavia yrityksiä.

Tilaisuudessa kuultiin lukuisia tasokkaita asiantuntijapuheenvuoroja, mutta erityisesti jäi mieleen futuristi Perttu Pölösen keynotesta toteamus, että ”Teknologiaa ja inhimillisyyttä ei pidä asettaa vastakkain. Sen sijaan ne voivat hyötyä toinen toisistaan”.

Vuoden 2025 Alihankinta-messut järjestetään 30.9.–2.10.2025 ja tapahtuman teemaksi on valikoitunut ’Kilpailukykyä kestävästi’. 

Perttu Pölösen keynote ja teesit vetivät lavanedustan täyteen.