Telia ja CSC vahvistavat yhteistyötään

11.9.2024

Telia ja Tieteen tietotekniikan keskus CSC ovat solmineet merkittävän konesalipalvelusopimuksen, jonka myötä CSC:n Espoon konesalitoiminnot siirtyvät Telian Helsingin datakeskukseen (HDC). Sopimuksen kokonaisarvo on kymmenen miljoonaa euroa. Kilpailutuksessa huomioitiin laajasti datakeskuksen eri ominaisuuksia.

- Sopimus on mittava ja vahvistaa entisestään Telian asemaa johtavana konesalipalveluiden tarjoajana Suomessa. Lisäksi sopimus tukee Telian tavoitetta tarjota asiakkailleen huipputason infrastruktuuria ja turvallisuutta, sanoo Tero Niemelä Telialta.

Kilpailutuksessa voiton toivat datakeskuksen korkea laatu (mm. käytettävyys, turvallisuus, palvelut ja skaalautuvuus) sekä vertailuhinta. Datakeskuksen turvallisuus on ensiluokkaista, ja se on suunniteltu täyttämään tiukat turvallisuusvaatimukset.

CSC tarjoaa monipuolisia datanhallinnan, tieteellisen laskennan ja koulutuksen digitaalisia ratkaisuja. Rooli suomalaisen tieteen ja tutkimuksen edistäjänä asettaa korkeat vaatimukset IT-infrastruktuurille.

Yhteistyössä painoarvoa saivat myös vihreän siirtymän tavoitteet. Telian datakeskus on suunniteltu ympäristöä ajatellen hyödyntämällä hukkalämmön talteenottoa, joka ohjataan Helsingin kaukolämpöverkkoon sekä käyttämällä 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa.